Regionale focus

Om te voldoen aan onze kwaliteitsstandaarden zoeken we voornamelijk naar granen uit België, Frankrijk en Duitsland. Deze landen hebben een lange traditie van kwalitatief hoogwaardige graanteelt. Door ons te concentreren op deze regio's kunnen we profiteren van de rijke agrarische geschiedenis, de expertise van lokale landbouwers en de gunstige groeiomstandigheden. Dit stelt ons in staat om granen van uitzonderlijke kwaliteit te verkrijgen.

Selectie op specifieke eigenschappen

Bij de tarweselectie letten we op verschillende specifieke eigenschappen van de granen. We kiezen tarwevariëteiten die bekend staan om hun:

  • goede bakkwaliteiten
  • hoog eiwitgehalte
  • optimale vochtigheidsgraad
  • evenwichtige verhouding tussen zetmeel en gluten. 

Deze eigenschappen zijn essentieel voor het bereiken van een constante kwaliteit in onze producten. Door granen te selecteren met de juiste eigenschappen kunnen we de gewenste consistentie en prestaties van onze bloem en meel waarborgen.

Tarwe graan in bloei

Samenwerking met lokale landbouwers

We geloven sterk in de waarde van lokale samenwerking en duurzame landbouwpraktijken. Daarom werken we nauw samen met lokale landbouwers in België, Frankrijk en Duitsland. We kennen onze leveranciers persoonlijk en hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd. Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat om de herkomst van onze granen te traceren en directe controle te hebben over de teeltmethoden en oogstprocessen. Op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen en tegelijkertijd bijdragen aan de duurzaamheid en het behoud van lokale landbouwpraktijken.

Door middel van zorgvuldige tarweselectie, regionale focus en samenwerking met lokale landbouwers, streven we ernaar om altijd granen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Dit stelt ons in staat om onze klanten een constante kwaliteit te bieden in al onze producten. Bij Molens Nova zijn we toegewijd aan het leveren van bloem en meel van uitstekende kwaliteit die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

Boer - agriculteur
Tarwe graan
Tarweveld

We helpen je graag
aan de beste oplossing

Contacteer ons gerust voor een afspraak.
We laten je graag onze productieruimte en vakmensen zien, zodat we samen de beste oplossing kunnen vinden.

Contacteer ons
Nova zakken