Tarwemeel versus volkoren tarwemeel
Bij ons kan je ook terecht voor volkoren tarwemeel of voltarwemeel. Het verschil tussen tarwebloem, tarwemeel en volkoren tarwemeel is dat volkoren tarwemeel gemaakt wordt van de hele graankorrel, inclusief de zemelen en kiemen. Dit zorgt voor een hoger vezelgehalte en meer voedingsstoffen. Tarwebloem wordt daarentegen bekomen doordat enkel de meelkern wordt behouden van de graankorrel, waardoor het minder vezels en voedingsstoffen bevat.
- Volkoren tarwemeel of voltarwemeel: gemaakt van de volledige graankorrel.
- Tarwebloem: gemaakt van het binnenste deel van de graankorrel.
- Tarwemeel: een samenstelling van witte tarwebloem en volkoren tarwemeel of tarwezemelen.

Producten
Bij Molens Nova hechten we veel belang aan kwaliteit en ambacht. Daarom zorgen we ervoor dat ons tarwemeel met de grootste zorg wordt geproduceerd en verpakt. Zo garanderen we een constante kwaliteit en kunnen we onze klanten steeds de beste producten bieden.
Ons (volkoren) tarwemeel is uitermate geschikt voor het maken van allerlei afgewerkte producten:
- bruin brood
- volkoren brood
- pistolets
- biscuits
- platbrood



Onze maalderij biedt hoogwaardig tarwemeel aan dat zorgvuldig geselecteerd is en gemalen volgens traditionele technieken. Ons tarwemeel is verkrijgbaar in zakken van 25 kg, maar kan ook worden afgenomen in silo. Met meer dan 50 soorten tarwemeel en voltarwemeel voldoen we aan de behoeften van verschillende sectoren.
Assortiment tarwemeel en volkoren tarwemeel

Grof - Tarwevlokken

Grof Special

Natunova

Lunar donker

Kneipp

Zemelenmeel

Bio tarwevlokken

Bio 85% steen

Bio 100% steen

Bio T80

Bio grof spec (GT)

Bio Flanders 100%

Bio T110

Zuver 100%

Normaal
Op zoek naar een ander product?
We helpen je graag
aan de beste oplossing
Contacteer ons gerust voor een afspraak.
We laten je graag onze productieruimte en vakmensen zien, zodat we samen de beste oplossing kunnen vinden.
