De Week van het Brood

De Week van het Brood: Volkoren in de Schijnwerper

Van 22 tot en met 28 januari 2024 staat volkoren centraal tijdens de "Week van het Brood". Het motto van dit jaar luidt: “Volkoren, vol vezels, vol smaak”. Een week gewijd aan de gezondheidsvoordelen en de rijke smaak van volkorenbrood. Ontdek wat volkoren zo gezond maakt en waarom het de ster van deze week is.

Volkoren: 100% van de graankorrel

Het geheim van volkorenmeel zit in het volledige gebruik van de graankorrel, inclusief de zemelen en kiemen. Deze delen van de korrel dragen bij aan een hoger vezelgehalte en verrijken het meel met essentiële voedingsstoffen. Het resultaat is een brood dat niet alleen heerlijk smaakt maar ook een gezonde keuze is. De samenstelling van volkorenmeel kan variëren bestaan uit tarwe, rogge en/of spelt.

Brood volkorenmeel
Brood volkoren tarwemeel
Bio volkoren brood volledig 3
Bio volkoren pistolets top 3
Volkoren brood open choco 2
Bio tarwe volkoren brood open 1

Waarom is volkoren zo gezond?

  • Vezelrijk: Volkorenbrood staat bekend om zijn rijke vezelgehalte. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en dragen bij aan het behoud van een gezond gewicht. Ze geven je ook een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel geneigd bent om te snacken tussen maaltijden door.
  • Voedingsstoffen in overvloed: De volledige graankorrel bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder B-vitaminen, mineralen zoals ijzer en magnesium, en antioxidanten. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties, zoals de vorming van rode bloedcellen en het handhaven van een gezond zenuwstelsel.
  • Lager risico op chronische ziekten: Regelmatige consumptie van volkoren producten zorgt voor een lager risico op chronische ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes. 
  • Gewichtsbeheersing: Het hoge vezelgehalte in volkorenbrood geeft je een verzadigd gevoel, zeker in vergelijking met een standaard wit brood. Het draagt zo bij aan een gezonde spijsvertering en het beperkt je snel hongergevoel. 

Geniet van de smaak, ervaar de gezondheid

De Week van het Brood biedt de perfecte gelegenheid om volkorenbrood in de schijnwerpers te zetten en te genieten van de vele voordelen die het te bieden heeft. Probeer nieuwe recepten, ontdek verschillende graansoorten en laat je smaakpapillen verwennen door de volle, rijke smaak van volkoren.

Of je nu een liefhebber bent van knapperige korst of zachte kruim, volkorenbrood is veelzijdig en kan worden aangepast aan verschillende smaakvoorkeuren. Voeg wat gezonde spreads toe, zoals avocado of hummus, en je hebt een voedzame en smakelijke maaltijd.

Dus, tijdens deze Week van het Brood, laten we samen de veelzijdigheid van volkoren vieren. Vol vezels, vol smaak - een keuze die niet alleen goed is voor je smaakpapillen maar ook voor je algehele gezondheid. Maak van volkoren een vaste waarde op je menu en geniet van de talloze voordelen die het te bieden heeft.